Wednesday, 2015-09-02

*** tpb has joined #timvideos00:00
_florent_strange00:00
_florent_sorry I need to go00:00
_florent_I hope you will be able to get things working00:01
CarlFKwell.. auto set the pi to 640x480 gui00:02
CarlFKmithro: what were you saying about hot plug?00:09
mithroCarlFK: Oh wait, that doesn't effect the Atlys board00:09
mithroI'll be back in 10min00:10
CarlFKk00:10
mithroback00:24
CarlFKmithro: do you know the xrandr command to set 720p?00:29
mithroxrandr --output HDMI1 --mode 1280x72000:29
CarlFKmithro: didn't I say something last time like: It started working when I sshed into it?00:32
CarlFKbecause that just happened00:32
mithroWhen you sshed into what?00:33
mithroOh, you should have enabled the HPD stuff from the other day before it started working00:33
CarlFKshould it matter? ;)  into the negk laptop that is my hdmi source00:33
*** derpeter_ has joined #timvideos00:34
CarlFKmithro:    HDMI2USB>hdmi_out0 100:34
CarlFKEnabling hdmi_out0 from hdmi_in100:34
CarlFKnow I see negk desktop on hdmi000:34
*** derpeter has quit IRC00:38
mithroCarlFK: well - enabling the HPD stuff might have given us an idea why it wasn't working00:44
mithroCarlFK: it could be that sshing into the machine causes the network card to issue an interrupt which means the hpd interrupt also gets serviced or something00:45
CarlFKHDMI2USB>dvisampler1: FIFO overflow00:46
CarlFKmithro: is enabling the HPD stuff something I run on the source laptop?00:49
mithroCarlFK: yes00:49
mithroCarlFK: are you getting that alot?00:49
CarlFKmithro: no. just once.  first time I have seen it00:49
mithroCarlFK: okay - it is interesting if you find a reliable way to cause it00:51
*** rohitksingh has quit IRC01:13
CarlFKmithro: now that it is working with my laptop.... what is expected if I unplug mine and plug into another ?01:13
mithroCarlFK: it works?01:13
CarlFKmithro: yes01:16
CarlFKwell.. hdmi in out is working01:17
CarlFKencoder.. ok, it wasn't working, tried again, now it is01:18
CarlFKmithro: random mac with some video port I have never seen before.. but had enough adaptors to get to hdmi and ... it worked!01:23
mithroYay!01:23
CarlFKmithro: mplayer too.  had to bring that up quick to show the point of it01:25
CarlFKmithro: but not my laptop with my laptop's mini dp01:25
mithroIf you can reliably reproduce the result - write it up in a bug report01:59
CarlFKmithro: 3 more worked.  samsung chromebook ... is being annoying02:02
CarlFKit does see a display02:02
CarlFKbut only 2 resolutions02:03
mithroCan you record as much information as possible about what machines you have tested?02:03
CarlFK800x600 and 1024x72002:03
mithroMaybe put it in a spreadsheet?02:03
CarlFKit is logged here :)02:04
CarlFKI am trying to get it to work02:04
mithroNo it isn't02:08
mithroWhich makes and models?02:08
mithroWhat type of adapters?02:09
mithroWe want to make this rock solid with every02:09
mithroSo the more information about failures and successes the better.02:10
CarlFKmithro: do you know what the dh_ thing is that creates a /debian skeleton dir and files?03:05
mithroNope!03:05
mithroCarlFK: I'll get you a preproduction Opsis board if you can do a decent job at collecting information about which devices work03:48
CarlFKmithro: I made a package!04:28
mithroCarlFK: oh?04:28
CarlFKdvsource-v4l2-other_0.1-1_all.deb04:29
CarlFKfriend at ps1 walked me though it04:29
CarlFKand gave me homework04:29
CarlFK"read this:https://wiki.debian.org/IntroDebianPackaging"   and then I'll take a crack at some of the others04:30
CarlFKand then ask him for more help ;P04:30
CarlFKI'm up for collecting device info04:31
CarlFKright now I think 1/2 the problem is knowing what is expected and desired behavior04:31
CarlFKmithro: Jay and his chromebook are back/04:35
CarlFKit saw that a display device was pugged in, but only saw 2 resolutions :04:35
CarlFK800x600 and 1024x72004:35
CarlFKmithro: it didn't show what scanrate it was trying to use04:36
CarlFKso I tried all 404:36
mithroCarlFK: the question is why it is showing anything more than 1 resolution04:37
CarlFKyeah04:37
mithroCarlFK: can you record (take pictures maybe?) of anything you can use to identify the chrome book04:37
CarlFKsure04:37
mithroCarlFK: plus maybe chrome://version ?04:37
CarlFKhow to I tell version?04:47
CarlFKgot it04:51
CarlFKmithro: does this show us anything about the machine hooked up?05:04
CarlFKHDMI2USB>debug pll05:04
CarlFKpacking up and going home05:11
*** CarlFK has quit IRC05:11
*** CarlFK has joined #timvideos05:34
*** ChanServ sets mode: +v CarlFK05:34
CarlFKmithro: http://5cda49ca88af98bf1f1e-b4c3b47b38bb1b572e0805ecabeeb59c.r76.cf2.rackcdn.com/IMG_20150901_234947.jpg05:52
CarlFKhttp://5cda49ca88af98bf1f1e-b4c3b47b38bb1b572e0805ecabeeb59c.r76.cf2.rackcdn.com/IMG_20150901_234238.jpg05:52
CarlFKthe PJD7... is left over from the projector that was plugged in before.  I have no idea where the 1024x and 800x came from.05:53
*** rohitksingh has joined #timvideos11:31
*** rohitksingh has quit IRC12:22
*** rohitksingh has joined #timvideos12:57
*** sb0 has joined #timvideos13:00
*** rohitksingh has quit IRC13:23
*** rohitksingh has joined #timvideos13:37
*** sb0 has quit IRC13:37
*** [d__d] has quit IRC13:49
*** [d__d] has joined #timvideos13:52
*** sb0 has joined #timvideos13:52
*** rohitksingh has quit IRC14:52
*** sb0 has quit IRC15:11
mithro_florent_: ping?16:55
_florent_hi19:51
CarlFK_florent_: I haven't been able to get my pi working with Atlys.  any tips?  (and I am off for 10 min to make lunch.)19:52
_florent_what was going on?19:53
_florent_the resolution was not detected correctly?19:53
CarlFK_florent_: I couldn't get the pi to output 720p19:57
CarlFKbut I am not sure what does and doesn't make the pi set its res19:57
mithroThe Pi doesn't do any detection or anything - it just outputs a fix resolution IIRC19:59
_florent_ok, so that's more something to fix on the pi20:04
_florent_if the pi has to be able to support a resolution we are supporting20:04
_florent_I only tested mine with 720p, I'm going to test with others resolutions20:05
_florent_my Pi is only working with 720p20:31
CarlFK720 is all I care about.20:33
CarlFKmithro: it seemed to be changing res depending on what it was plugged into on boot20:34
CarlFKwhen plugged into the Atlys running misoc, it did 640x48020:34
_florent_the Atlys was configured at 720p?20:35
CarlFKum.. having trouble loading the firmware20:48
CarlFK[email protected]:~$ ~/HDMI2USB-misoc-firmware/scripts/flash-hdmi2usb.sh20:48
CarlFKfl.FLException: b'flLoadStandardFirmware(): usbOpenDevice(): device not found'20:48
CarlFK[email protected]:~$ lsusb20:48
CarlFKBus 002 Device 004: ID 04e2:1410 Exar Corp.20:48
CarlFKBus 002 Device 006: ID 1d50:60b7 OpenMoko, Inc.20:48
CarlFKswell.. power cycled the Atlys, now it works21:02
CarlFK[email protected] ~ $ xrandr21:06
CarlFKScreen 0: minimum 640 x 480, current 640 x 480, maximum 640 x 48021:06
CarlFKRevision a4808ace built Aug 28 2015 00:39:1423:07
CarlFKhdmi_in1:  0x023:08
CarlFKHDMI1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)23:08
CarlFKsame laptop I have been using.  same thing: I can't figure out how to get it to see a device23:09
CarlFKI have even tried sshing in :)23:09
CarlFK_florent_: mithro can I get some help debugging this?23:19

Generated by irclog2html.py 2.13.1 by Marius Gedminas - find it at mg.pov.lt!