Thursday, 2015-08-27

*** tpb has joined #timvideos00:00
CarlFKare the hdmi inputs 0 and 1, or 1 and 2?00:01
rohitksingh0 and 100:02
rohitksinghJ1 near UART is hdmi_in 000:02
rohitksinghJ3 near ethernet is hdmi_in 100:03
mithrorohitksingh: we should make aliases in the firmware00:06
rohitksinghfor the HDMI ports?00:07
mithrorohitksingh: yeah - IE "encoder 85 J1" or something00:11
mithrorohitksingh: but the names are board specific, so I don't know the best way00:11
CarlFKhow do I get output on the lcd?00:15
rohitksinghmithro: are opsis's and atlys's hdmi ports pin compatible?00:15
rohitksinghCarlFK: if your hdmi out is on hdmi0 then "framebuffer0 1" else "framebuffer1  1"00:15
CarlFKoutput is the one next to the poswer00:16
rohitksinghthen is hdmi_out0..use this "framebuffer0 1"00:16
CarlFKEnabling framebuffer0 from video source 100:18
CarlFKbut nothing on the lcd00:18
rohitksinghmithro: if opsis and atlys get a proper case, then alias would more useful! r00:18
rohitksinghwhats your status?00:18
rohitksinghCarlFK: if your status is showing video source on 1 then "framebuffer0 1" should work...00:21
rohitksinghCarlFK: and ohh...you also have to change the video_mode00:21
rohitksinghCarlFK: use "video_mode list" to list all supported modes00:22
rohitksinghand then change it to the one corresponding yo 800x60000:22
rohitksinghCarlFK: then finally again type "framebuffer0 1"00:23
mithroCarlFK / rohitksingh: make sure you display is set to DVI and not HDMI00:25
rohitksinghCarlFK , mithro: Its 6AM here and sunrise...time for sleep! bye!!00:32
*** rohitksingh has quit IRC00:34
CarlFKmithro: this lcd only has a dvi connector - is that mean it is set to dvi?00:38
mithroCarlFK: should be00:46
mithroIs the monitor detecting a signal?00:47
CarlFKmithro: nope01:10
mithroCarlFK: framebuffer == enable output01:18
CarlFKmithro: HDMI2USB>framebuffer == enable output01:23
CarlFKdidn't ... umm.. reply?   normally I get some sort of ack01:23
mithroCarlFK: no I mean the words01:27
mithroas in when you do a "framebuffer0 1" you are saying "set output0 to source1"01:27
CarlFKmithro: any suggestions on how to get out put ?01:30
mithroCarlFK: what is status showing?01:32
CarlFKmithro: video source 0: 0x001:38
CarlFKvideo source 1: 0x001:38
CarlFKframebuffer0: 800x600 from video source 101:38
CarlFKframebuffer1: off01:38
CarlFKencoder: 800x600 @ 30fps (3Mbps) from video source 1 (q: 85)01:38
CarlFKddr: read:  663Mbps  write:    0Mbps  all:  663Mbps01:38
mithroCarlFK: turn on framebuffer101:38
CarlFKmithro: this?  framebuffer1 101:39
mithroCarlFK: think so...01:39
CarlFKEnabling framebuffer1 from video source 101:39
CarlFKbut still no lcd01:39
mithrowhat does status show now?01:39
CarlFKvideo source 0: 0x001:40
CarlFKvideo source 1: 0x001:40
CarlFKframebuffer0: 800x600 from video source 101:40
CarlFKframebuffer1: 800x600 from video source 101:40
CarlFKencoder: 800x600 @ 30fps (11Mbps) from video source 1 (q: 85)01:40
CarlFKddr: read: 1081Mbps  write:    0Mbps  all: 1081Mbps01:40
mithroCarlFK: and nothing on the LCD screen at all?01:40
CarlFKmithro: nope.  it is still in power save mode01:40
mithroCarlFK: try forcing it on for a second?01:41
mithroTry changing the inputs on the monitor?01:43
mithroOtherwise, try power cycling the atlys and seeing if the onboard demo video shows up on the screen?01:44
CarlFKmithro: i plugged it into vga, got output.. pulled the vga out, back to sleep01:45
CarlFKplugged hdmi into laptop, got display..01:45
CarlFKpower cycling atlys01:46
CarlFKlcd woke up, displayed color bars01:46
mithroCarlFK: okay01:46
mithroDoes the monitor actually support 800x600 resolution?01:46
CarlFKmithro: http://www.viewsonic.com/us/va2246m-led.html  says PC compatibles (VGA up to 1920x1080 non-interlaced)01:51
tpbTitle: VA2246m-LED - 22" (21.5" Viewable) Full HD 1080p LED Monitor (at www.viewsonic.com)01:51
mithroCarlFK: you could just try setting a different resolution01:52
CarlFKmithro: what?01:52
mithro(But as you power cycled the Atlys, you'll have to flash it again)01:52
CarlFKhave you fixed ryan's stuff so I don't have to fill in the missing bits?01:52
CarlFKoh wait.. I think that was only about loading kernel modules, and the laptop didnt' get power cyclesd01:55
mithroCarlFK: I already submitted a patch which fixed the missing bits in ryan's get-env script02:00
CarlFKmithro: I am back at HDMI2USB>02:00
mithroCheck the help02:00
mithroyou can set the resolution there02:00
CarlFKmithro: Setting video mode to 800x600 @56Hz02:02
mithroCarlFK: that seems a strange video mode to choose....02:02
CarlFKit was the first 800x60002:02
CarlFKbut everything got reset when I power cycled.   should it be outputing anything ?02:03
mithroCarlFK: why are you setting 800x600 at all?02:03
CarlFKdu no.02:03
CarlFKSetting video mode to 1024x768 @60Hz02:04
CarlFKis that better?02:04
mithroUse 1024x768 or 720p :)02:04
CarlFKstill nothing02:04
mithrocheck status02:04
CarlFKvideo source 0: 0x002:05
CarlFKvideo source 1: 0x002:05
CarlFKframebuffer0: 1024x768 from video source 002:05
CarlFKframebuffer1: 1024x768 from video source 002:05
CarlFKencoder: off02:05
CarlFKddr: read: 1505Mbps  write:    0Mbps  all: 1505Mbps02:05
mithroStill nothing?02:06
CarlFKnothing02:06
mithroCan you try sending a video source to the board?02:06
mithroCarlFK: might be worth trying a different monitor too02:08
mithroCarlFK: the fact it works when you power cycle it but not with the firmware is interesting02:08
mithroCarlFK: you said it was a DVI only monitor?02:08
mithroWhich probably means it isn't https://github.com/timvideos/HDMI2USB-misoc-firmware/issues/1802:10
CarlFKDVI and vga02:11
mithroCarlFK: Can you try sending a video source to the board?02:14
mithroI don't think it will have an effect - but it is worth trying02:17
mithroI need to head home and do some packing soon02:18
CarlFKmithro:02:18
CarlFKer02:18
CarlFKany idea what I did to enable input?02:18
CarlFKHDMI1 connected 1024x768+1366+0 (normal left inverted right x axis y axis) 160mm x 120mm02:19
CarlFK   1024x768       60.0*+   60.002:19
CarlFKi think the display dialog is on the 2nd display, so it must be sending02:20
mithrocheck status02:20
CarlFKvideo source 1: 1024x76802:20
CarlFKframebuffer0: 1024x768 from video source 002:20
CarlFKframebuffer1: 1024x768 from video source 002:20
CarlFKencoder: off02:20
CarlFKddr: read: 1505Mbps  write:  750Mbps  all: 2255Mbps02:20
CarlFKvideo source 0: 0x002:21
mithroset the framebuffer to video source 1?02:21
CarlFKum.. please give me what to cut/paste do I don't guess wrong02:21
mithroI don't know the exact command off the top of my head, I don't have the help in front of me02:22
mithrosomething like02:22
mithroframebuffer0 102:22
mithroframebuffer1 102:23
CarlFKEnabling framebuffer1 from video source 102:23
mithroYou enable both and still nothing?02:24
CarlFKjust did both, still nothing02:25
CarlFKvideo source 0: 0x002:25
CarlFKvideo source 1: 1024x76802:25
CarlFKframebuffer0: 1024x768 from video source 102:25
CarlFKframebuffer1: 1024x768 from video source 102:25
CarlFKencoder: off02:25
CarlFKddr: read: 1505Mbps  write:  750Mbps  all: 2255Mbps02:25
mithroOkay02:26
mithrocan you dump the information about your monitor into the bug I liked above02:26
CarlFKsure02:26
mithroCarlFK: specially the EDID information from your monitor captured on the laptop would be useful too02:28
mithroCarlFK: can you try some other monitors now you kind of see how the command line interface works?02:28
CarlFKmithro: is xrandr enough, or is there an edid dump command02:28
mithroCarlFK: xrandr with --verbose should be fine02:29
CarlFKmithro: out of time, Sheila wants me to pack up and go home.    really need to get the setup better defined so I don't spend so much time getting ready to test02:29
mithroCarlFK: ?02:29
CarlFKI don't have time tonight to try other monitors02:30
mithroCarlFK: yes - but you could try again another time right?02:31
CarlFKyep02:33
mithroCarlFK: okay - you should take a look at that C code I linked02:39
mithroCarlFK: you might be able to help fix some of it :)02:39
mithroanyway - heading to my hotel room02:39
CarlFKsee ya02:39
mithroCarlFK: I do notice that your monitor doesn't do [email protected] from your edid dump03:05
*** CarlFK has quit IRC03:23
*** CarlFK has joined #timvideos14:50
*** ChanServ sets mode: +v CarlFK14:50
*** rohitksingh has joined #timvideos15:24
mithroheyo CarlFK and rohitksingh15:32
CarlFKmorning mithro15:32
rohitksinghmithro: hi!15:32
rohitksinghCarlFK: morning!15:33
mithroCarlFK: so, none of the resolutions we tried seem to be listed as supported by your monitor15:33
CarlFKmithro: based on what?15:36
rohitksinghI guess your monitor's EDID15:36
CarlFKwhere does this line come from?    800x600 (0xb6)   50.0MHz +HSync +VSync15:37
mithroCarlFK: What do you mean?15:38
CarlFKmithro: xrandr said "  800x600 (0xb6)   50.0MHz +HSync +VSync"  , isn't that just decoding the EDID?15:39
mithroyes15:39
mithroCarlFK: the EDID describes the resolutions your monitor supports15:44
*** rohitksingh has quit IRC17:21
*** rohitksingh has joined #timvideos17:37
_florent_CarlFK, mithro: I've fix hdmi output here on a monitor that was not accepting the video generated by the atlys23:16
_florent_here is the gateware if someone want to do a quick test:23:16
_florent_http://enjoy-digital.fr/open_hardware/hdmi2usb/atlys_hdmi2usb_gateware_2015_08_27.tar.gz23:17
*** rohitksingh has quit IRC23:22
*** rohitksingh has joined #timvideos23:37
mithro_florent_: I'll give it a go tomorrow with my monitor that wasn't working23:40
_florent_ok thanks23:41

Generated by irclog2html.py 2.13.1 by Marius Gedminas - find it at mg.pov.lt!